8 Haziran 2015 Pazartesi

Sarıkökün nelere faydası var

Ana vətəni Çin, Pakistan, Şərqi Hindistan olan sarıkökün bitkisinin yarpaqları yaşıl,çiçəyi isə qızılı sarı rəngindədir. Asiya ölkələrində ədviyyatdan əlavə dərman kimi istifadə olunan sarıkök, eyni zamanda ipəkli parçaların boyanmasında da istifadə olunur.
Sarıkökün xərçəng xəstəliyinə qarşı birəbir silah olduğunu söyləyən onkoloq həkimlər onun bu təsirinin qüvvətli antioksidan özəlliyindən iləri gəldiyini söyləyirlər. Dəri, bağırsaq və məmə xərçənglərində hüceyrələrin çoxalmasının qarşısını alır.
Qaraciyər xəstəliklərində sarılıq və vərəmə qarşı çox güclü təsirə sahib olan sarıkök qaraciyəri gücləndirən və xolestrolu da azaldan özəlliklərə sahibdir. Gündə 2-3 xörək qaşığı sarıkök istifadə etmək xərçəng xəstəlikləri üzərində güclü təsirə sahib olmaq deməkdir. 24 saat içində xəstə hüceyrələri öldürən sarıkök şişin böyüməsinin qarşısını alır.
Ölümcül xərçəng tipi olan pankreas üzərində də güclü təsirə sahib olan sarıkök bilim dünyasını ümidləndirir. Sarıkökü həm yeməklərinizdə, həm də ədviyyat olaraq istifadə edə bilərsiniz. Günlük həyatınızda bir çay qaşığı sarıkökü balla qarışdırıb yeyə bilərsiniz.
Qaz problemlərinə, həzm problemlərinə də yaxşı təsir edən sarıkök həm iştah açıcı həm də xörəklərə ləzzət verən bir ədviyyatdır. Sarıkökün yazmadığımız daha nə qədər faydalı bir ədviyyat olduğunu sonrakı yazılarda sizinlə paylaşacağıq.
Azadliq.az

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder